Vår historia

Fabrikens historia

Arbetarna i farfar Verners bobinfabrik tar en paus. Vilar skrovliga arbetarhänder, rätar ut krumma ryggar och vilar trötta ben. Glömmer vardagen för en stund. Ett halvt sekel har passerat men minnerna finns kvar. Berättelserna, fotografierna och drömmarna.

Genom Fabriken vill jag återberätta min farfars historia. Låta den gamla bobinfabriken få nytt liv. Genom sliten betong, grov trästruktur och robust stål. Varsamt svarvade former. Toner av knastrig musik. Doften av en annan tid.

Min historia är utan slut. För i samma sekund som du hittar något du tycker om och tar med dig hem är du med och formar fortsättningen på den . Du skapar dig ett eget minne av Fabriken.

 Madeleine Bobin Lindqvist, Fabrikör.

Varför vi heter fabriken

Året var 2013. Jag kunde inredning efter att ha drivit inredningsbutik i 11 år i kedjan Village. Kläder kunde jag med efter att ha varit butikschef i 7 år på MQ. Tänk om man kunde slå ihop det jag kunde i en butik tillsammans?…

Men vad skulle butiken heta? Namnet kom helt plötsligt som en blixt från en klar himmel. Jag har ju min historia med både Farfar och Farfars Far som båda drev Bobinfabrik utanför Kalmar, där jag är uppvuxen. Det är ju klart butiken ska heta FABRIKEN för att hedra mitt arv.

Sagt och gjort, efter lite efterforskningar så föll självklart valet på vår underbara lokal som vi idag fortfarande finns i. Ett underbart hörnläge med betongväggar, betonggolv och hela 5,80 i takhöjd. Vi byggde ett loft och inredde lokalen likt en fabrik.

Många har frågat mig under åren varför vi heter FABRIKEN eller sagt att det är ett coolt namn men för mig så betyder namnet så mycket mer. Det är min historia och jag vill förvalta mitt historia och hedra mina förfäder samt driva en unik butik med personlig känsla. Jag känner att vi har lyckats.

Varmt välkommen till vår FABRIK

– Madeleine Bobin Lindqvist, ägare och Fabrikör.

En dag i slutet av oktober 2013 åkte jag och min pappa Åke tillbaka till min hembygd och gick omkring bland de gamla fabriksbyggnaderna. Idag finns tyvärr inte min pappa kvar bland oss men minnerna vårdar jag ömt i mitt hjärta